Lupa!us2013

 

Mediataiteilija Hanna Haaslahti

www.fantomatico.org

 

Taiteilija on suonut Porin seudulle vahvan panoksensa sellaista osaamistaan, joka on tunnustettu myös kansainvälisesti. Maakuntamme pääkaupunki on noussut valotaiteen eturiviin.

 
Porin seudun nykytaiteen tukiyhdistys Lupaus ry, Porin Suomalainen Klubi ry ja Svenska Klubben i Björneborg rf ovat yritysten ja yksityishenkilöiden tuella hankkineet uuden valotaideteoksen Klubitalon julkisivuun.

Valotaideteoksen nimi on Yökerho (työnimi Yön kahdeksan hetkeä). Teoksen taiteilija on porilaissyntyinen mediataiteilija Hanna Haaslahti.

Taiteilijan innoittajana teemaan on ollut satakuntalainen taiteilija Emil Cedercreutz, joka oli tunnettu myös silhueteistaan. Teoksessa kahdeksan silhuettikuvaa projisoidaan Klubitalon toisen kerroksen ikkunoiden ympärille. Kuvien aiheet liittyvät yöllisiin taivaankappaleisiin ja olentoihin.

Suomalainen Klubi ja Svenska Klubben omistavat yhdessä Etelärannassa arvokiinteistön, Klubitalon, jossa toimii suosittu ravintola. Lupaus ry puolestaan on tunnettu taidehyväntekeväisyysjärjestönä.

 

 
Hanna Haaslahden teos Yön kahdeksan hetkeä sijaitsee Klubitalolla Porissa osoitteessa Eteläranta 10.